Stabiliteit

Vanaf heden kan VETO & Partners ook stabiliteits-, staal- en betonstudies aanbieden. Dergelijke studies worden meer en meer aangewend omdat de huidige woningen en gebouwen complexer worden. Bijkomend dat de ondergrond van de bouwgronden minder en minder geschikt zijn om op te bouwen, vraagt dit een uitgebreide studie.

VETO & Partners biedt verschillende studies aan van klassieke woningbouw tot uitgebreide utiliteitsbouw, van laagbouw tot hoogbouw en van nieuwbouw tot verbouwing. Elke studie wordt op maat berekend en volgens het ontwerp van de architect en volgens de berekeningsmethodiek opgelegd door de eurocodes. De nodige werfopvolging wordt gegarandeerd en elke studie wordt aangevuld door een betonmeetstaat en een wapenings-plooistaat. Zodoende kan de ruwbouwaannemer vlot werken zonder bijkomende berekeningen en administratie te moeten doen.

Van elk ontwerp wordt er een uitgebreide lastendaling uitgevoerd waarbij ieder constructie-element (betonbalk, betonnen kolom, stalen ligger en kolom, betonslof, ringbalk,…) tot in detail wordt berekend en uitgetekend. De uiteindelijke lastendaling wordt gebruikt om de fundering van het ontwerp te berekenen. Deze berekening is afhankelijk van de resultaten van de ondergrond weergegeven in een sondeerrapport. Op basis van dit rapport kunnen de grondkarakteristieken in kaart gebracht worden waardoor de fundering(en) in detail kan/kunnen berekend worden. Al deze berekeningen gebeuren volgens de geldende eurocodes en geschieden met de nodige ervaring(en) in de bouwsector.

Wenst U een stabiliteitsstudie te laten uitvoeren voor uw nieuwbouw / verbouwing, dan kunnen we u geheel vrijblijvend een offerte aanbieden. U dient gewoon het bouwplan en eventueel een sondeerrapport van het bouwperceel door te sturen en dan kunnen we een offerte op maat maken.